Шоколадний манник з маком

Шоколадний манник з маком – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.



Готуємо необхідні інгредієнти. Розбиваємо в каструлю яйця, додаємо цукор, збиваємо. Туди ж насипаємо манку і виливаємо кефір. Ще раз збиваємо. Гасимо соду оцтом, додаємо до решти продуктів. Все ретельно перемішуємо.



Тепер настав час удосконалити наш пиріг. Додаємо в отриману суміш мак, какао і ванільну есенцію. Ще раз гарненько перемішуємо. Даємо настоятися 10 хвилин, а поки змащуємо форму для випічки вершковим маслом.

Заливаємо суміш у форму. Відправляємо в заздалегідь прогріту духовку на 25 хвилин при температурі 180-200 градусів. Після того, як час пройде, вимикаємо духовку, даємо постояти ще хвилин 5 в відкритою.

Дістаємо з форми. Тепер можна просочувати тим, що душа забажає. Раніше я часто робила це згущеним молоком, але вона з часом приїлася. Виявивши в холодильнику сироп червоної смородини, вирішила спробувати з ним. І анітрохи не пошкодувала. Сироп наноситься столовою ложкою по всій поверхні пирога. Якщо раптом виявилося багато, почекати, поки вбереться.

На липку після сиропу поверхню без праці лягає будь посипання. Але якщо її немає – не біда, смак залишиться таким же приємним. Легка кислинка в сиропі тільки відтіняє шоколадну насолоду пирога. Цей манник стане чудовим сюрпризом для домашніх. Таким чудовим ласощами можна з легкістю здивувати неочікуваних гостей.