Дуже шоколадний вологий пиріг – відмінне доповнення до чаю.
Інгредієнти
Борошно – 250 гр. | |
Цукор – 250 гр. | |
Олія оливкова – 100 мл | |
Кефір – 150 мл | |
Какао – 50 гр. | |
Курячі яйця – 2 шт. | |
Розпушувач – 1 ч. л. | |
Сіль – 0,5 ч. л. | |
Сода – 1 ч. л. | |
Кава заварна – 200 мл |
Шоколадний, соковитий пиріг з кавовим смаком – саме таким є цей заварний пиріг. Готується він дуже просто і швидко, а от смак порадує любителів шоколаду і кави, та й взагалі солодощів. Пиріг можна перекласти улюбленим варенням, кремом або полити шоколадною глазур’ю – ганаш. А можна подавати вже в такому вигляді – пиріг дуже соковитий, тому додаткове зволоження йому і ніжно. Скуштуйте такого соковитого шоколадного пирога в холодний осінній день і настрій точно буде на висоті!
Покроковий рецепт
Підготувати всі інгредієнти для шоколадного пирога.
Поставити варитися кавовий напій. З меленою кавою пиріг набагато смачніше, але можна використовувати і звичайний, розчинний. Каву треба зробити міцним – 2 чайних ложки заварної кави на 200 мл води. Для заварювання кави я використовую гейзерную кавоварку, щоб не потрапляла в напій гуща. Якщо у вас турка – процідіть кави після приготування через марлю.
Змішуємо сипучі компоненти. Просіваємо борошно.
Додаємо цукор і какао.
Додаємо розпушувач, соду і сіль.
В іншу ємність виливаємо кефір.
Додаємо два курячих яйця.
Цівкою вливаємо олію. Якщо немає оливкової, використовуйте рафінована соняшникова.
Гарненько перемішуємо складові ємностей.
Акуратно вводимо рідку масу до сухих компонентів. Ретельно перемішуємо.
Отмериваем 200 мл міцної кави і, обов’язково окропом, додаємо каву до тесту.
Перемішуємо кави з тестом. Маса повинна бути рідкою.
Виливаємо тісто в заздалегідь промаслений форму. Випікаємо пиріг близько сорока хвилин, орієнтуйтеся на суху зубочистку, коли будете перевіряти пиріг на готовність.
Вийнятий пиріг і дати повністю охолонути. Потім можна заливати шоколадною глазур’ю або подавати на стіл шматочками, як брауні. Приємного апетиту!