Шоколадний пиріг з глазурю

Шоколадний пиріг з глазурю – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Підготувати всі інгредієнти для шоколадного пирога.

Поставити варитися кавовий напій. З меленою кавою пиріг набагато смачніше, але можна використовувати і звичайний, розчинний. Каву треба зробити міцним – 2 чайних ложки заварної кави на 200 мл води. Для заварювання кави я використовую гейзерную кавоварку, щоб не потрапляла в напій гуща. Якщо у вас турка – процідіть кави після приготування через марлю.

Змішуємо сипучі компоненти. Просіваємо борошно.

Додаємо цукор і какао.

Додаємо розпушувач, соду і сіль.

В іншу ємність виливаємо кефір.

Додаємо два курячих яйця.

Цівкою вливаємо олію. Якщо немає оливкової, використовуйте рафінована соняшникова.

Гарненько перемішуємо складові ємностей.

Акуратно вводимо рідку масу до сухих компонентів. Ретельно перемішуємо.

Отмериваем 200 мл міцної кави і, обов’язково окропом, додаємо каву до тесту.

Перемішуємо кави з тестом. Маса повинна бути рідкою.

Виливаємо тісто в заздалегідь промаслений форму. Випікаємо пиріг близько сорока хвилин, орієнтуйтеся на суху зубочистку, коли будете перевіряти пиріг на готовність.

Вийнятий пиріг і дати повністю охолонути. Потім можна заливати шоколадною глазур’ю або подавати на стіл шматочками, як брауні. Приємного апетиту!