Це мій улюблений десерт. Цей шоколадний пудинг я одного разу приготувала на Фестиваль десертів в школі 8 березня. Всім сподобалося! Смакота!
Інгредієнти
Інгредієнти для пудингу: | |
муки, перемішаної з 1/2 чайної ложки харчової соди – 125 г (1 чашка) | |
какао (порошковий) – 30 г (одна четверта чашки) | |
цукру або цукрової пудри – 170 г (три четвертих чашки) | |
молока – 125 мл (пів чашки) | |
45 г вершкового масла (перед тим, як класти, розтопи) | |
Інгредієнти для соусу «Лінда»: | |
цукру – 125 г (три четвертих чашки) | |
какао (порошкового, просій його) – 30 г (одна четверта чашки) | |
окропу – 315 мл |
Після приготування у вас вийде 6 порцій. Готувати шоколадний пудинг в духовці при 180 градусах.
Покроковий рецепт
Приготування соусу «Лінда»
Змішай в одній посуді какао і цукор. Влий потихеньку окріп. Перемішати, поки не вийде однорідна маса. Тепер налий соус «Лінду» у форму, розрівняй по всій поверхні.
Приготування шоколадного пудингу «Шоколетта»
Насип в одну посуд какао і борошно. Додай туди ще й цукор (або пудру). Перемішай. Тепер ложкою зроби ямку посередині цієї суміші. Налий в це поглиблення молока і розтопленого масла. Ретельно все перемішати.
Виклади всю суміш у форму (обов’язково і виключно вогнетривку) ємністю 1 літр або можна взяти кілька формочок. Вийде порційний пудинг.
Тепер постав у духовку на 40 хвилин до готовності. Температура в духовці 180 С.
Визначити, чи готовий десерт можна так: зіпсуй шоколадний пудинг зверху паличкою з гострим кінцем, наприклад зубочисткою. Якщо паличка суха – готово! А якщо волога ще постав. Як побачиш, що він готовий, то залиш охолонути трохи.
Отже, тепер можеш посипати пудинг цукровою пудрою. А ось тепер подавай. Приємного апетиту!