Унікальність рецепта полягає в його корисності та мінімальної калорійності. Такий тортик можна їсти в будь-який час дня і ночі. Більш того, він не вимагає випічки, що значно заощадить час.
Інгредієнти
гіркий какао-порошок – 4 ст. л. | |
молоко – 250 мл | |
желатин – 20 гр |
Часом дуже хочеться чого-небудь смачного до чаю, але вдома нічого немає, та й не хочеться набирати зайві кілограми. До частиною, існує безліч пп-рецептів, завдяки яким можна і смачно поласувати, і не набрати вагу.
Покроковий рецепт
Желатин замочується в холодній воді. В цей час у каструлю з товстим дном виливається молоко, до нього додається какао-порошок.
Какао вариться на середньому вогні. Потрібно постійно помішувати, інакше какао може пригоріти або “втекти”. Після закипання суміш кип’ятять ще 5 хвилин, потім, плита вимикається.
У гаряче какао викладається набряклий желатин. Важливо не переставати помішувати до повного розчинення желатину, що б він розподілився рівномірно.
Потім, какао виливається у форму і відправляється застигати. Можна вилити все одним шаром і тоді вийде шоколадний торт. Можна додати в середину будь-яке інше суфле (у мене ванільне, готується так само, але замість какао береться ваніль). У разі додавання іншої начинки, кожен шар потрібно проморозити близько 15 хвилин в морозильній камері, і тільки потім заливати наступний.
Подавати охолодженим. Приємного апетиту!