Шоколадний торт з абрикосовим джемом

Шоколадний торт з абрикосовим джемом – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Шоколадний тортик з абрикосовим джемом для любителів солоденького!

Інгредієнти

Борошно – 200 г
Масло – 1 пачка
Яйця – 5 шт.
Розпушувач – 1 ч. л.
Цукрова пудра – 250г
Цукровий пісок – 200 г
Шоколад – 350 г
Какао-порошок – 3 ст. л.
Абрикосове варення – невелика баночка
Молоко – 30 мл
Крохмаль – 1 ст. л.
Ванілін – невелика кількість

Як приготувати Шоколадний торт з абрикосовим джемом

Одним із самих смачних тортів для, я впевнений, більшості любителів солоденького, це шоколадний торт. Саме про рецепт приготування шоколадного тортика і піде далі мова в моїй статті.

Покроковий рецепт

Приготуємо тісто!
Размягчим в мікрохвильовій печі вершкове масло. Дістаємо глибоку миску. У неї поміщаємо розм’якшене масло (150 грам) і цукровий пісок (за рецептом). За допомогою міксера збиваємо. Далі необхідно розбити яйця і відокремити білки від жовтків. Додамо по одному жовтки в нашу миску. Білки залишимо в невеликій мисці. На водяній бані розтопити шоколад, але не до того моменту, коли він буде зовсім рідкий, а коли він тільки розплавиться. Його в такому стані додамо в миску. Пшеничне борошно перемішуємо з розпушувачем і насыпем в миску. У мисці за допомогою міксера, збиваємо білки в піну і додаємо в миску. Все ретельно перемішуємо і виходить тісто для нашого тортика!

Переходимо до процесу випікання!
Дістаємо форму для торта. Заповнюємо її тестом. Тісто має бути розподілено рівномірно. Можна навіть його підрівнювати дерев’яною лопаткою. Верх форми закриваємо фольгою і ставимо в духовку. Випікати необхідно в розігрітій до 200 градусів Цельсія духовці, приблизно близько 45 хвилин.

Поки готується торт, приготуємо глазур!
Для цього беремо сотейник або каструльку. У неї змішуємо шоколад (100 грам), какао-порошок, цукрову пудру, молоко, крохмаль і ванілін (за рецептом). Ставимо на помірний вогонь і, безперервно помішуючи, доведемо вміст до кипіння. Потім додаємо і 50 грам вершкового масла. Варимо до того моменту, поки масло не розчиниться. Глазур готова!

Дістаємо після закінчення часу нашу форму. Вийшло блюдо необхідно розрізати на два коржі і промазати товстим шаром абрикосового варення і з’єднати їх. Верх також намажемо варенням і обіллємо глазур’ю. Поставимо в холодильник, щоб дати торту просочитися, і щоб глазур застигла, приблизно на 1 годину. Після закінчення часу, наш шоколадний тортик готовий!
Приємного апетиту!