Вишуканий і простий пиріг, який можна приготувати до приходу гостей, а можна просто порадувати себе і сім’ю.
Інгредієнти
сир мякий – 400 г | |
гіркий шоколад – 100 г | |
вишня – 300 г | |
цукор – 150 г | |
вершкове масло – 120 г | |
яйце – 4 шт | |
борошно пшеничне – 150 г | |
розпушувач – 1 ч. л. | |
сіль – щіпка |
Цей пиріг поєднує в собі ніжність сиру і магію шоколаду, доповнену шматочками соковитою вишні. Коли його готуєш, по будинку розноситься смачний аромат і настрій відразу підвищується.
Покроковий рецепт
Вишню заздалегідь дістаємо з морозилки, щоб розморозити.
Шоколад ламаємо на шматочки. Вершкове масло ріжемо на дрібні шматочки. Кладемо шоколад і масло в сотейник і ставимо на самий маленький вогонь.
Тим часом, кладемо сир в миску, додаємо 100 грам цукру і два яйця. Розтираємо міксером до кремоподібного стану. Якщо вийде трохи рідший, нічого страшного. Сирний крем готовий.
Два яйця, 50 г цукру і сіль збити міксером. У збиту яєчну масу додаємо остигнула розтоплену шоколадну масу. Перемішуємо з допомогою міксера. Додаємо в миску борошно, перемішану з розпушувачем. Змішуємо все міксером.
Форму з високими бортиками (21 см) змащуємо вершковим маслом. Викладаємо 1/3 шоколадного тіста. Зверху виливаємо половину сирного крему. Викладаємо зверху половину вишні.
Потім все повторюємо. Останню частину шоколадного тіста можна викласти сирну масу з вишнею «розводами». Якщо тісто десь розподілялося нерівномірно – не страшно. Воно в духовці розтечеться і на розрізі потім будуть ще більш красиві розлучення.
Випікаємо близько 45 хвилин в розігрітій до 180 градусів духовці. Перевіряємо готовність за допомогою зубочистки.