Приготуємо м’ясо. М’ясо можна використовувати як свинину, так і баранину, яловичину. Але ми обрали саме свинину, з неї бульйон виходить більш жирний. М’ясо наріжемо невеликими шматочками, розміром 3-4 см, і обсмажимо на сковороді з додаванням рослинної олії.
Лук очистимо, наріжемо дрібними шматочками, додаємо до м’яса.
Часник пропустимо через часникодавку. І так само додамо до м’яса. Посолити, поперчити. Все на сковороді добре перемішаємо. Смажимо до готовності м’яса, близько 15 хвилин на середньому вогні.
Приступимо до овочів. Картоплю очистимо й наріжемо його великими шматками.
Болгарський перець – головний інгредієнт шурпи. Завдяки йому, суп виходить ароматний. У перцю видаліть плодоніжку, наріжемо так само великими шматками.
У томатів так само видаляємо плодоніжки і ріжемо по тому ж принципу.
Якщо ви використовуєте свіжу моркву, то очистіть і поріжте її так само грубо. У мене морква попередньо натерта на крупній тертці і заморожена. Я використовую її. Просто дістаю з заморозки і викладаю в каструлю для супу. Складаємо всі овочі в каструлю.
Готове м’ясо знімаємо з вогню. Додаємо до овочів. Перемішуємо. Все заливаємо водою, солимо, ставимо на вогонь і варимо до готовності овочів на середньому вогні приблизно 40 хвилин.
Готовий суп розливаємо в тарілку для подачі. За бажанням можна прикрасити зеленню. Шурпа виходить неймовірно смачною і ароматною. Обов’язково порадуйте своїх домочадців таким супчиком. Приємного апетиту!