Пропонуємо простий і швидкий холодний суп з овочів з ковбасою.
Інгредієнти
Огірок свіжий – 2 штуки середнього розміру | |
Редис – 5 штук | |
Варена ковбаса – 200 грам | |
Цибуля зелена – 2 пера | |
Кріп – 2 гілочки | |
Сіль – за смаком | |
Кефір – 1 літр |
Звідки пішла така назва – Окрошка?
Так як цей холодний суп готується з дрібно покришені овочів, звідси і назва – окрошка. Окрошку можна подавати з квасом, кефіром, мінеральною водою. Найчастіше окрошку готують з ковбасою, так як вона відразу надає окрошці солоний смак, так і готується цей суп з ковбаскою швидше, ніж з м’ясом.
Покроковий рецепт
Огірки і редис гарненько помити, зрізати хвостики, порізати тонкими кільцями. Варену ковбасу порізати кубиками або соломкою. Зелену цибулю і кріп дрібненько порізати. Все перемішати.
Залити ковбасно-овочеву суміш кефіром. Додати до смаку сіль. Для любителів гостренького, можна додати хрін або гірчицю. Подавати окрошку в холодному вигляді. Приємного апетиту!