Швидкий пиріг з мясом і сиром до сніданку

Швидкий пиріг з мясом і сиром до сніданку – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Один з улюблених рецептів. Швидко, смачно, ситно. І не дорого.

Інгредієнти

фарш курячий – 500 грам
тісто листкове прісне – 1 кг
сметана/майонез – дві столові ложки
сир плавлений “листовий” – 1 пачка
яйце куряче – 1 шт для надання золотистого кольору скориночки
сіль, спеції, зелень – за смаком
масло рослинне – 1 чайна ложка змастити деко

Як приготувати Швидкий пиріг з м’ясом і сиром до сніданку

Пиріг швидко готуватися за рахунок того, що тісто в рецепті використовується вже готове. Думаю, у кожної господині є в морозильній камері пара листів покупного або домашнього листкового тіста.
Смачний, дуже ситний і гарячий пиріг прекрасно підійде до ранкового чаю або кави.

Покроковий рецепт

Неважливо, який у вас тісто – магазинне або домашнє. Якщо воно заморожене, то розморожуємо його. Якщо тісто у вас тільки приготоване і в розморожуванні не потребує – пропустіть цей крок

Розморожене тісто розкочуємо. Занадто тонко не обов’язково.
Так, щоб було зручно його скрутити не порвавши

У курячий фарш додаємо сіль, спеції і зелень (за бажанням).
Гарненько збиваємо його і даємо постояти хвилин п’ять. Так він вийде більш пишним і просочиться ароматом спецій

На розкачане тісто тонким шаром наносимо сметану або майонез. Намагайтеся не мазати краю – потім буде незручно згорнути тісто в рулет

Зверху тонким (!) шаром викладаємо наш фарш, відступаючи по краях.

Зверху викладаємо листової сир. Можна просто потерти ваш улюблений сир, якщо немає плавленого листового.


Загинаємо краю і акуратненько звертаємо тісто рулетом.
Тут важливо, щоб начинки було не занадто багато і вона не вилізла назовні.

Для красивої скоринки змащуємо тісто яйцем. Я змащую злегка збитим яйцем ( з білком і жовтком), так яйце скріплює краї рулету і не дає начинки вийти назовні в процесі випічки.
Деко змащуємо маслом (у мене пекарська папір, яку я теж змастила маслом. На всякий випадок).
Відправляємо наші рулети в розігріту до 180 градусів духовку на сорок-п’ятдесят хвилин.
Знову ж таки, духовки у всіх різні, тому слідкуйте за рулетами і не дайте їм підгоріти.

Дістаємо рулети з духовки.
До столу подаємо їх обов’язково гарячими. Є рулетики зручно за допомогою вилки і ножа, так як сир розтікається.
Випічка чудово поєднується з чаєм, кавою або какао.
Майте на увазі, що рулети досить калорійні і ситні. якщо ви на дієті – краще їх їсти в першій половині дня.
Приємного апетиту!