Ситний, корисний, святковий.
Інгредієнти
шпроти в маслі – 1банка | |
картопля – 1 шт | |
яйця – 3 шт | |
мариновані огірки – 3 шт | |
цибуля ріпчаста – 1/2 цибулини | |
оливки зелені – 1 банку з лимоном | |
майонез – 50 мл |
Взимку харчування повинно бути більше калорійним. Для того, що б вистачало енергії працювати в такий холодний короткий світловий день, необхідно ситне блюдо. Але і для підняття настрою їжа повинна бути красивою і привертає погляд. Салат “Зимовий” відповідає всім цим умовам. до того ж, незважаючи на наявність жирних компонентів, він корисний. Шпроти містять такий необхідний вітамін взимку, як вітамін Д. Так само вони допомагають поповнити запаси організму фтору та калію. Як ми всі знаємо, ріпчаста цибуля підвищує імунітет і вбиває хвороботворні бактерії. Як джерело кальцію виступають курячі яйця. Взагалі салат, незважаючи на свою простоту, досить корисний. Для того , щоб користь довести до максимуму можна приготувати ще й домашній майонез.
Покроковий рецепт
На самому початку потрібно підготувати всі необхідні продукти. Картоплю відварюємо в мундирі, охолодити і очистити. Яйця теж відварюємо 5-7 хвилин. Заливаємо їх холодною водою і очищаємо. Репчптый цибулю очищаємо від шкірки і кладемо в холодну воду(щоб не плакати)). Оливки і огірочки дістаємо з банок.
Основними кроком є збирання салату. Послідовність компонентів для мене важлива. Пробувала по іншому смак змінився. Тому експериментальним шляхом досягнутий смакової максимум(для мене особисто). Отже, на дно страви кладемо натерту на крупній тертці картоплю. Я не солю його, бо далі будуть солоні шари. Покриваємо картопля тонким шаром майонезу. Другим шаром йдуть шпроти, подрібнені виделкою. Цей інгредієнт я не покриваю соусом, тому що шпроти і так жирні і соковиті. Зверху на них кладу спочатку подрібнену ріпчасту цибулю, а потім, нарізані кружочкам огірки. Різні способи подрібнення продукту надають ще більше смаку страви. Огірки покриваємо майонезом. Ще один шар яйця з майонезом і приступаємо до прикраси))).
Оливки з лимоном(лимон не тільки надає кислинку, але і зменшує рибний запах з рота) ріжемо кружальцями і викладаємо на салат як луску рибки. З чорного перцю робимо очі. Страва готова!
ПРИЄМНОГО АПЕТИТУ!