Швидкий шоколадний кекс в мікрохвильовці на кефірі – швидко і просто!
Інгредієнти
Кефір – 90 мл | |
Борошно – 50 гр. | |
Манка – 50 гр. | |
Цукор – 2 ст. л. | |
Вершкове масло – 25 гр. | |
Какао-порошок – 1 ст. л. | |
Кориця – ½ ч. л. | |
Ромова есенція – 1 крапля | |
Розпушувач – 1 ч. л. |
Це кекс – мій експеримент. Поки готувала знімала, але до кінця не була впевнена, що щось вийде. Ось вчора мені шалено захотілося солодкого. Але вдома практично нічого не було – трохи кефіру, яєць – ні, зовсім мало борошна. Ну, думаю, що з цього точно нічого не вийде.
Але жага солодкого не давала спокою. Чоловік пішов з зарплатною карткою, а готівки у мене не було. Значить готуємо з того, що є. І раз я все-таки ділюся рецептом, значить вийшло!
Покроковий рецепт
1. У миску влити кефір. Додати 1 ст. л. цукру.
2. Капнути ромову есенцію (це необов’язковий інгредієнт, просто у мене залишилося ще з часів Великодня) і всипати какао і корицю. Добре розмішати.
3. Розтопити вершкове масло, влити в тісто. Розмішати.
4. Всипати борошно і розпушувач.
5. Додати манку. (Ви можете замість манки додати борошно, просто у мене більше борошна не було, довелося додавати те, що є). Ще раз розмішуємо.
6. Змащуємо чашки рослинним маслом і виливаємо тісто.
7. Я розділила на дві чашки. Зверху посипати цукром. Кожен кекс я пекла окремо по 3 хвилини кожен.
8. Ось такі миленькі і шалено ароматні кекси вийшли. Єдине, що трохи засмутило, що кекси не сильно піднялися – зазвичай в мікрохвильовці вони аж вибігають з чашки. Може з-за масла, а може і через манки. Але вийшло все одно смачно!
9. Приємного апетиту!