Фарш можна приготувати самим, але і покупної не псує блюдо. Тут скоріше важливо його кількість і “жирність”. Варто брати суміш яловичини і свинини. Або навіть курячий.
Інгредієнти
вода – 2 літри | |
картопля – 4 шт. | |
морква – 2 шт. | |
цибуля – 1 шт. | |
фарш – 250 гр | |
масло рослинне – 1 ч. л. | |
спеції – на-віч сіль, перець, лавровий лист, сушена зелень |
Це блюдо цінне тим, що готується дуже швидко і виходить дуже легкий і дієтичний суп, який користується популярністю у всій сім’ї.
Покроковий рецепт
Овочі почистити і першим ділом нарізати картоплю і моркву. Морква не мельчим, вона швидко почне підгоряти і пізніше розвалюватися при варінні.
Картоплю залити 2 літрами води, поставити варитися. Морква поставити обсмажуватися на середньому вогні з додаванням олії.
Поки вариться картопля і обсмажується морква, шматочками середнього розміру нарізати цибулю і додати в сковороду на обжарку. Час обжарювання моркви приблизно 5-6 хвилин, цибулі – 2 хвилини. Обсмаживши овочі майже до готовності, відправляємо їх до картоплі варитися.
Відправивши овочі в каструлю і сковорідку, фарш солимо, катаємо кульки на фрикадельки. Для цього чайною ложкою беремо порцію фаршу і формуємо.
Важливо! Додаємо фрикадельки за 5 хвилин до готовності страви. Якщо варити фрикадельки довше, то вони стають гумовими.
За фрикадельками відправляємо сіль, перець, лавровий лист і зелень. Даємо супу настоятися 10 хвилин і можна розливати по тарілках. Приємного апетиту. кульки по 2-3 см в діаметрі.