Сирна паска зі сметаною

Сирна паска зі сметаною – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Сирна паска зі сметаною з вершками і невеликим додаванням желатину. Дуже смачно приготувати такий десерт з цукатами і горіхами. Це ви можете додати за бажанням.

Інгредієнти

сир – 1 кг
вершки – 1 ст.
* цукати – 100 г за бажанням
* горіхи (будь-які) – 50 г або по смаку за бажанням
сметана жирна – 150 г
цукрова пудра – за смаком
розтоплений желатин – 1 ст. л. розведеного

Як приготувати Сирна паска зі сметаною

Паска з сиру — справа нескладна. З додаванням горіхів і ароматних цукатів вона ще смачніше!

Покроковий рецепт

Приготування.

Перекладаємо В ємність сир. Сир ми взяли знежирений. Його можна перетерти через сито, а також за допомогою блендера. Ми скористаємося блендером. Сир протерли блендером, і він вийшов однорідним і без грудочок. Відставляємо його бік.

Приступаємо до взбиванню вершків.
Перелити вершки в іншу ємність і збиваємо їх міксером. Вершки загусли. Виливаємо заздалегідь розтоплений желатин. Перемішуємо. Додаємо цукрову пудру. Потім знову перемішуємо.

* На даному етапі, якщо ви вирішили додати сушені фрукти або горішки, додаємо цукати, попередньо розмочені і січені горіхи.

З’єднуємо отриману масу з сиром. Акуратно перемішуємо до однорідної маси.
Основа готова. Залишилося викласти у форму, можна використовувати спеціально. А ми будемо використовувати марлю і друшляк.

За допомогою ложки робимо рівну поверхню. Накриваємо залишками марлі. Злегка придавлюємо. Накриваємо тарілочкою. Її краще підібрати за розмірами вашої форми. Великдень ми сформували. Поміщаємо її в тарілку з високими бортиками і ставимо в холодильник на 10-12 годин. Робимо це для того, щоб вийшла зайва волога.

Минуло 10 годин. Виймаємо великдень на блюдо і приступаємо до її оформлення (за бажанням). Святковий десерт готовий. Приємного апетиту.