Сирна паска зі сметаною з вершками і невеликим додаванням желатину. Дуже смачно приготувати такий десерт з цукатами і горіхами. Це ви можете додати за бажанням.
Інгредієнти
сир – 1 кг | |
вершки – 1 ст. | |
* цукати – 100 г за бажанням | |
* горіхи (будь-які) – 50 г або по смаку за бажанням | |
сметана жирна – 150 г | |
цукрова пудра – за смаком | |
розтоплений желатин – 1 ст. л. розведеного |
Паска з сиру — справа нескладна. З додаванням горіхів і ароматних цукатів вона ще смачніше!
Покроковий рецепт
Приготування.
Перекладаємо В ємність сир. Сир ми взяли знежирений. Його можна перетерти через сито, а також за допомогою блендера. Ми скористаємося блендером. Сир протерли блендером, і він вийшов однорідним і без грудочок. Відставляємо його бік.
Приступаємо до взбиванню вершків.
Перелити вершки в іншу ємність і збиваємо їх міксером. Вершки загусли. Виливаємо заздалегідь розтоплений желатин. Перемішуємо. Додаємо цукрову пудру. Потім знову перемішуємо.
* На даному етапі, якщо ви вирішили додати сушені фрукти або горішки, додаємо цукати, попередньо розмочені і січені горіхи.
З’єднуємо отриману масу з сиром. Акуратно перемішуємо до однорідної маси.
Основа готова. Залишилося викласти у форму, можна використовувати спеціально. А ми будемо використовувати марлю і друшляк.
За допомогою ложки робимо рівну поверхню. Накриваємо залишками марлі. Злегка придавлюємо. Накриваємо тарілочкою. Її краще підібрати за розмірами вашої форми. Великдень ми сформували. Поміщаємо її в тарілку з високими бортиками і ставимо в холодильник на 10-12 годин. Робимо це для того, щоб вийшла зайва волога.
Минуло 10 годин. Виймаємо великдень на блюдо і приступаємо до її оформлення (за бажанням). Святковий десерт готовий. Приємного апетиту.