Приготуємо дуже смачну запіканку з чорницею. На заміну можуть бути будь-які ягоди, сезонні або заморожені. Вона виходить не дуже калорійна, легка в приготуванні.
Покроковий рецепт
Підготуємо всі інгредієнти. У нас це: свіжа чорниця, манна крупа, сир знежирений, сметана 20% (може бути і меншою жирності), ванілін, цукор, яйця курячі.
Займемося спочатку курячими яйцями. Відділити жовтки від білків. Білки поки що прибираємо в сторону. Жовтки кладемо в миску побільше, щоб там помістилися інші інгредієнти.
У жовтки додаємо цукор і ванілін.
Дістаємо блендер і збиваємо жовтки з цукром і ваніліном до білого кольору.
Додаємо в нашу масу сир.
Так само збиваємо блендером.
Додаємо манну крупу. Якщо будете брати більше сиру, десь 1,5 столові ложки на пачку сиру вагою 180-200 гр.
Додаємо ягоди.
Гарненько перемішуємо ложкою нашу масу з манною крупою і ягодами.
Збиваємо наші білки до густої піни.
Збиваємо білки і сирну масу.
Змащуємо форму вершковим маслом.
Перекладаємо нашу суміш у форму. Розігріваємо духовку до 180 градусів.
Ставимо в духовку на 30 хвилин. Дивимося, щоб не пригоріло.
Вуаля! Наша запіканка готова. Залишаємо до охолодження і можна подавати до столу. Приємного апетиту!