Сирна запіканка з гарбузом

Сирна запіканка з гарбузом – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Підготуємо всі інгредієнти

Заливаємо окропом ізюм на 20 хвилин. Поки родзинки розпарюється, викладаємо 600 гр сиру в ємність, трьом цедру лимона і додаємо до сиру (я додала цедру лимона і апельсина), додаємо 2 ст. ложки манки і перемішуємо.


Тим часом чистимо і нарізаємо кубиками гарбуз, викладаємо на сковорідку і тушкуємо на вершковому маслі(20-30 гр) 5-10 хвилин,поки гарбуз не стане м’якою. Коли гарбуз буде готова, перетворити її в пюре за допомогою блендера.

Пюре з гарбуза додаємо до сиру, перемішуємо блендером, додаємо, распарившийся родзинки і перемішуємо.

Додаємо 60-70 гр розм’якшеного вершкового масла і перемішуємо




Розбиваємо яйця і відокремлюємо в окрему ємність жовток і білок. Жовтки збиваємо з цукром (150 гр), білок окремо збиваємо з дрібкою солі 3-5 хвилин в густу піну (стежимо.щоб білок не потрапила вода або жовток,інакше білок погано зіб’ється)



По черзі додаємо збитий жовток – перемішуємо, а слідом і збитий окремо білок. Акуратно перемішуємо, ставимо в зручну для нас форму і ставимо випікати в попередньо розігріту духовку на 180 градусів. Випікаємо 50 хвилин. Всім приємного чаювання.