Запечений сирок ніжною м’якої текстури з солоденьким изюмчиком.
Інгредієнти
сир – 500 гр | |
яйце – 2 шт | |
родзинки солодкий – 150 гр | |
манна крупа – 4-5 ст. л. (залежить від консистенції сиру) | |
цукор – 1 ст. л. | |
сіль – щіпка | |
ванілін – за бажанням |
Поживний, корисний і смачний сніданок. Така запіканка може прийти до смаку навіть тим, хто не надто любить сир. Готується швидко, виходить смачно.
Покроковий рецепт
У чашу розіб’ємо 2 яйця і додамо ложку цукру. Скориставшись віночком доводимо суміш до піків.
В чаші побільше з’єднаємо наступні компоненти: творожочек, крупу манну, щіпку солі, ванілін. Скориставшись ложкою доведемо до рівномірного розподілу.
Вимочений в кипяточке 5 хвилин родзинки высушим, наріжемо якщо великий і вмешаем в сирну масу.
Изюмно-сирну масу розбавляємо яєчно-цукрової сумішшю і доводимо до однорідності. Скориставшись лопаткою або ложкою викладаємо масу на тонкий шар вершкового масла размазанного за формою. Готується запеканочка в духовці 25 хвилин.
Розкладаємо запеканочку по тарілочках і насолоджуємося. Можна додати сметанку, а любителям якнайсолодше полити згущеним молоком.
Приємного апетиту.