Сирні хрустики

Сирні хрустики – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Самим приємним варіантом закуски є сирні хрустики, які сильно нагадують трикутні кукурудзяні чіпси, але мають більш ніжним смаком і менш грубою консистенцією.

Інгредієнти

солодке вершкове масло м’яке – 120 г
крупномолотый перець чорний – за смаком
коричневий цукровий пісок – половина ч. ложки
високоякісне борошно пшеничне просеянная – один неповний стакан
холодна відфільтрована вода – половина склянки
кукурудзяна борошно тонкого помелу – половина склянки
столовий оцет – дві ст. ложки
тертий сир чеддер – половина склянки
сода харчова – половин ч. ложки
кам’яна сіль тонкого помелу – половина ч. ложки

Як приготувати Сирні хрустики

Сирні закусочні хрустики виходять дуже легкими, а подавати їх можна не тільки до пива, але і до кави або ароматного чаю, а можна просто поставити їх у вазі на столі, щоб кожен бажаючий зміг мимохідь придушити почуття голоду.

У цьому рецепті пропонується присипати сирну закуску перед запіканням перцем крупного помелу, але можна використовувати замість нього трохи подрібненої сушеної зелені, наприклад, базилік, розмарин або кріп.

Можна також посипати сирні хрустики перед початком запікання який-небудь сумішшю італійських спецій, меленим коріандром або кунжутним насінням.

Така сирна хрустка закуска обов’язково сподобається любителям страв із сиру, а подавати її можна між основними прийомами їжі.

Покроковий рецепт

З’єднати у великій мисці всі сухі компоненти, ретельно перемішати їх виделкою, викласти у цю сипку суміш м’яке вершкове масло. Перемішати все ще раз, після цього порубати отриману суміш в дрібну крихту, додати столовий оцет і холодну воду, насипати тертий чеддер, замісити круте тісто, скачати його в дуже щільний шар. Перекласти сирне тісто в поліетиленовий пакет, прибрати на годину в холодильник, після чого розділити його на шість однакових частин.

Кожен шматок тесту розкотити в дуже тонкий круглий пласт, присипати крупномолотим перцем, потім всі кола розрізати на однакові сектора у вигляді трикутників. Перекласти все сирні заготовки на велике деко, попередньо змащений олією, запікати до золотистого відтінку і приємною скоринки протягом п’ятнадцяти хвилин при 190 градусах.

Можна приготувати сирні закусочні хрустики і в більшій кількості, в цьому випадку закуску можна зберігати у скляному великому контейнері.