Дієтичні кисломолочні котлети з вареним буряком виходять дуже смачними і поживними.
Інгредієнти:
– невеликі зубці часнику очищені (чотири штуки);
– соковита буряк невелика (560 м);
– соєва олія рафінована (24 мл);
– мелені сухарі для панірування (за смаком);
– просеянная борошно пшеничне високоякісна (48 м);
– ріпчаста цибуля (120 г);
– домашній сир середньої жирності (130 м);
– харчова сіль ароматна (за смаком);
– сире яйце куряче велике (одна штука).
Процес приготування:
За допомогою щітки промити в теплій воді всю буряк, відварити до м’якості, потім перекласти відварені коренеплоди на блюдо, злегка остудити і почистити.
Крупно натерти варений буряк, відправити її в миску, після цього дрібно порубати очищений цибулю, потім обсмажити в гарячому соєвому маслі. Остудити обсмажену цибулю, відправити його в миску, додати достатню кількість сиру, розбити в цю ж посуд куряче яйце.
Дрібно натерти очищений часник, додати його в сирно-бурякову масу, насипати просіяне борошно і сіль, добре перемішати.
Сформувати з сирно-бурякової маси невеликі круглі котлети, обваляти їх в сухарній паніровці, потім обсмажити їх в розпеченому маслі з обох сторін по чотири хвилини.
Подавати гарячі котлети з сиру і буряків зі сметанним соусом.