Сирні котлети з свинини

Сирні котлети з свинини – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Натерти сир на крупній тертці.
500 г м’яса свинини промити під прохолодною проточною водою, видалити жили, нарізати великими шматочками. Пропустити м’ясо свинини через м’ясорубку. Готовий фарш перекласти у велику чашу, посолити за смаком, заправити чорним меленим перцем. Додати тертий сир. Перемішати суміш.

В отриману суміш додати 1 куряче яйце (для зв’язки фаршу), знову перемішати (найзручніше заважати руками).

Приготувати панірування. 3-4 столові ложки борошна змішати з 1 чайною ложкою паприки. Додайте трохи червоного перцю, перемішайте. (За бажанням, можна додати будь – яких сухих трав, добре підходить базилік, чебрець). З отриманого фаршу сформувати невеликі котлетки. Кожну котлету обваляти в борошняній паніровці.

Розігріти сковороду з рослинним маслом (я використовую сковороду гриль, але ви можете смажити на звичайній сковороді або, навіть, запекти в духовці). Якщо ви використовуєте сковороду гриль, котлети необхідно трохи приплюснути. Смажити котлети з фаршу з сиром на розпеченій сковороді до одержання рум’яної скоринки. Потім котлети перевернути і продовжувати смажити на середньому /слабкому вогні до готовності котлет.

Подавати свинячі котлети можна гарячими або теплими. До сирним котлет добре підходить часниковий соус. На гарнір можна подати гречану крупу, рис або кус кус. Приємного апетиту!