Для приготування крем-супу нам знадобиться плавлений сир, мідії, картопля, спеції, цибуля, часник, хліб або булочка (для смаження сухарів).
Інгредієнти
Мідії – 250 г | |
Плавлений сир – 100 г | |
Картопля – 8 шт | |
Цибуля – 1 шт | |
Часник – 1 зубчик | |
Масло – для смаження | |
Лимон – кілька крапель | |
Соєвий соус – 1 ст. ложка | |
Сіль, спеції – за смаком | |
Хліб – 4 шматочка |
Страви з морепродуктів володіють цілим рядом смакових особливостей і наявністю корисних мікроелементів. Суп з мідій – універсальне рішення про те, як приготувати смачний обід з делікатесів для повсякденного прийому їжі з сім’єю або для особливого випадку.
Покроковий рецепт
Готуємо всі необхідні інгредієнти. Якщо мідії Ви придбали вже відвареними і замороженими, розморожуємо продукт. Якщо морепродукти куплені в сирому вигляді їх необхідно відварити протягом 10 хвилин.
На газ ставимо каструлю з водою. Після закипання додаємо очищену цілу цибулину, сіль, спеції (базилік, лавровий лист і перець) за смаком.
Очищаємо картоплю і додаємо в киплячий відвар.
Окремо обсмажуємо мідії на сковороді з додаванням оливкової олії, соєвого соусу, лимонного соку протягом 5-7 хвилин на середньому вогні.
Окремо обсмажуємо хліб, попередньо нарізавши його кубики. При бажанні додаємо приправу і часник, щоб надати сухарів особливо пікантного смаку
На середній тертці натираємо плавлений сирок.
Після того, як картопля буде готовий, всипаємо сирок у відвар і збиваємо все блендером. Після отримання однорідної крем-маси доводимо сирно-картопляний бульйон до кипіння і додаємо обсмажені мідії. Проварюємо суп протягом 3 хвилин.
Прикрашаємо перше страву зеленню і сухарями. Подавати крем-суп з мідіями гарячим. Приємного апетиту!