Ніжний вершковий суп з сиром і лісовими грибочками.
Інгредієнти
Картопля – 2 шт. | |
Морква – 1/2 шт. | |
Цибуля – 1 шт. | |
Куряче філе – 150 гр. | |
Плавлений сир – 90 гр. | |
Зелень кропу – 10 гр. | |
Гриби – 150 гр. | |
Вершкове масло – 40 гр. |
Наваристий і дуже ароматний сирний суп стане відмінним зігріваючим першою стравою холодної восени. Особливо смачно виходить він з грибами, а з лісовими – просто казка, адже вони надають супу особливий аромат. Але можна готувати сирний суп і без додаткових компонентів, а в класичному варіанті.
Придумали це блюдо французи дуже давно. Таким чином вони використовували в супі різні види сирів – як вершкові, так і сири цвіллю. Такі супи можна подавати з грінками і навіть у вигляді супу-пюре. Спробуйте це ніжне французькі ласощі і ви закохаєтесь в вершкові супчики!
Покроковий рецепт
Відварити куряче філе зі спеціями ялівцю, коріандру і кмину, сіллю і перцем. Дати охолонути, потім розділити на волокна. Закинути м’ясо назад в бульйон і поставити варитися.
Почистити картоплю і моркву. Нарізати великими кубиками картоплю, моркву трохи дрібніше. Додати овочі до бульйону з куркою.
Нарізати великими скибочками гриби. Якщо використовуєте печериці – відправляйте в обжарку сирими. Якщо як і я, використовуєте лісові гриби – маслюки або білі, заздалегідь відваріть їх введенні зі спеціями до готовності, близько сорока хвилин. З замороженими грибами варто вчинити так само.
Обсмажити гриби на вершковому маслі до рум’яного кольору. За бажанням, додати до грибів половинку цибулини. Обсмажені гриби додати до киплячого супу.
Нарізати тоненькими слайсами вершковий плавлений сир, нашаткувати половинку цибулини і зелень. Коли картопля повністю звариться, додати сир до супу, ретельно розчинити його в бульйоні. Також додати нарізану цибулю. Коли страва приготується, додати зелень і зняти з вогню. Дати супу настоятися близько десяти хвилин.
Подавати суп гарячим з булочками або хлібцем до столу. Приємного апетиту!