Ніжний сирний тортик з желе – це відмінний сніданок або легке завершення обіду або вечері.
Інгредієнти
для бісквіта: | |
яйця – 4 шт. | |
цукор – 1 стакан. | |
борошно – 1 склянка. | |
ванільний цукор – 0,5 ч. л. | |
Для сирного крему: | |
сир – 600 гр. | |
сметана – 300гр. | |
желатин – 25 гр. | |
цукор – 150 гр. | |
ванільний цукор – 0,5 ч. л. | |
Для прикраси: | |
желе фруктове – 1 пакетик. | |
фрукти для прикраси будь – 300 гр. |
Сирний торт-це смачний і корисний десерт для всіх ласунів. Пропоную свій рецепт такого ласощі, він з’єднує повітряний бісквіт з ніжним сирно-сметанним кремом і легким фруктовим желе. Якщо хочете отримати менш калорійний тортик, використовуйте знежирений сир і нежирну сметану.
Покроковий рецепт
бісквітна основа
Для початку приготуємо бісквіт. Для цього збиваємо яйця з цукром і ваніліном в густу пишну піну. Борошно просіяти через сито і додавати частинами до яєчної маси, акуратно помішуючи силіконової лопаткою. Тісто має бути ніжним і повітряним.
Форму для випікання (у мене форма 26 сантиметри) застеліть пергаментним папером і змастіть вершковим маслом. Випікайте бісквіт в духовці при температурі 180 градусів протягом 25 хвилин. Духовку в цей час не відкривайте. Дістаньте корж і дочекайтеся, поки він повністю охолоне.
сирний торт
Желатин замочіть в холодній кип’яченій воді. Сир протріть через сито або збийте блендером до кремової маси. Сметану збийте з цукром і ваніліном. Желатин розчиніть в мікрохвильовці (можна на водяній бані). Змішайте сир зі сметаною і желатином.
Укладіть бісквіт на блюдо для подачі торта і зверху одягніть кільце рознімної форми. Залийте кремову масу на бісквіт і відправте в холодильник на одну годину.
фруктова заливка
Розведіть окропом один пакетик будь-якого фруктового желе (у мене полуничне). Прикрасьте торт фруктами зверху і залийте фруктовим желе кімнатної температури. Залиште в холодильнику до повного застигання. От і все. Ніжний сирний десерт готовий.