Готуємо смачно і корисно… Рецепт сирно-часникового хліба з покроковим приготуванням.
Інгредієнти
Тісто для хліба: | |
борошно – 250 г + для замісу | |
тепла вода – 15 мл | |
масло – 20 г | |
цукрова пудра – 2 столові ложки | |
сіль – 1 чайна ложка | |
пекарські дріжджі – 7 г (1 пакетик) | |
Для часникового масла: | |
солоне масло – 150 г розм’якшене | |
часник – 5 зубчиків | |
свіжа петрушка – 1 велика жменька нарізаної | |
свіже листя шавлії – 3 ложки подрібнених | |
чебрець – 1 невелика гілочка | |
цибуля – 1 нарізаний | |
Верхній шар хліба: | |
сир моцарелла – 200 г нарізаний тонкими скибочками |
Готуємо смачно і корисно – рецепт сирно-часникового хліба з покроковим приготуванням.
Покроковий рецепт
Розведіть дріжджі у воді. Добре перемішайте, щоб дріжджі повністю розчинилися. Розтопіть масло. Змішайте борошно з сіллю і розплавленим маслом. Замісіть м’яке тісто.
(Не забувайте, що дріжджі і сіль разом змішувати не можна, тому що сіль «вбиває» дріжджі. Тому не додавайте сіль у склянку з дріжджами!)
Розділіть тісто навпіл. Сформуйте ковбаски. Помістіть їх на деко, покрите папером для випічки. Дайте постояти 2 години, нехай підніметься.
Коли тісто піднялося, розігрійте духовку до 180 ° C. Помістіть хліб у духовку і випікайте близько 15 хвилин. Багет не повинен впасти. Вийміть хліб з духовки і дайте йому повністю охолонути.
Підготуйте часникове масло.
Змішайте всі інгредієнти, які зазначені для часникового масла. Якщо у вас виникли проблеми зі змішуванням інгредієнтів, розтопіть масло (зовсім трохи) в мікрохвильовій печі.
Коли хліб охолоне, надріжте його на відстані 1,5 см, не розрізаючи дно.
Злегка часникове масло розтопіть і, пензлем, щедро в кожному надрізі, намажте хліб. У кожен надріз вставити шматочок моцарели.
Запікайте багет з сиром близько 10 хвилин при температурі 180 ° C або до тих пір, поки не розплавиться сир. Приємного апетиту!