Сирно-грибний салат листковий

Сирно-грибний листковий салат – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.


1. Цибулю і гриби дрібно нарізати, тушкувати до м’якості цибулі. Краще це робити спочатку з закритою кришкою, а потім її відкрити, щоб випарувалася зайва рідина. Готові гриби охолодити.

2. Збираємо салат. Для цього дно і боки глибокого салатника покриємо тонким шаром майонезу, щоб було сухо. Перший шар – тушковані з цибулею гриби плюс заправка (майонез).

3. Другий шар – дрібно натерта сира морквина. Замість неї можна використовувати корейську моркву, тоді її потрібно порізати, салат в цьому випадку приоберетет гострий смак. Зверху – шар майонезу.

4. Третій шар – натертий на дрібній тертці твердий сир. Чим більше візьмемо сиру, тим салат вийде ніжніше і смачніше. Зверху майонез.

5. Шар четвертий (останній) – дрібно покришені варені яйця. Салат готовий! Тепер потрібно поставити його в холодильник на кілька годин для просочення.