Готуємо потрібні продукти, моєму овочі.
Чистимо моркву і цибулю. Нарізаємо овочі і ковбасу звичним способом. Сир і моркву тремо.
Заздалегідь включаємо духовку на 180 градусів для прогрівання. Змащуємо деко соняшниковою або рослинним маслом.
Розкачуємо тісто, щоб вийшов рівний квадрат. Можна заміряти по довжині качалки. Кладемо 1-ий пласт тіста на деко.
У навіженого порядку викладаємо нарізані овочі, ковбасу. Додаємо тушонку, попередньо розламавши желейні шматки м’яса на більш дрібні. Зверху посипаємо сиром.
Розкачуємо 2-ой шматок тестової маси аналогічного розміру і кладемо на начинку. Краї нижнього пласта загинаємо. Це потрібно для того, щоб сік інгредієнтів не витік. Поставтеся до цього кроку серйозно.
Збиваємо виделкою яйце в стаканчику зі спеціями без солі. Це можуть бути трави, перець, кунжут. У складі нашої страви вже є продукти, що містять багато солі: м’ясні консерви, ковбаса, сир.
Змащуємо кулінарної пензликом верхню частину пирога збитою сумішшю, не забуваючи про краях і бортах. Пиріг буде не сухою, але ще приємніше на вигляд.
Відправляємо в духовку на 20 хвилин. Періодично перевіряємо тісто на сирість, протикаючи його зубочисткою. При готовності з’явиться коричнева скоринка.
Подаємо пиріг нарізаним на прямокутні частини з листком петрушки.
Приємного апетиту!