Скумбрія у фользі у власному соку

Скумбрія у фользі у власному соку – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Включаємо духовку на 200 градусів. Готуємо рибу. Миємо та очищаємо черевце від нутрощів.

Готуємо фольгу. Розрізаємо на аркуші трохи довше рибки. Викладаємо рибу на фольгу.

Солимо і перчимо за смаком. Зазвичай якщо одна рибка важить 400-500 грам я солю половину чайної ложки на одну рибку. Натираємо. Ріпчасту цибулю чистимо, миємо й ріжемо на півкільця. На одну рибку половинка головки цибулі. Складаємо цибулю в черевце рибку. Додаємо 1 чайну ложку вершкового масла. Якщо не хочете вершкове можна полити трохи соняшниковою. Або взагалі обійтися без масла, т. к. скумбрія досить жирна риба. Так само за бажанням можна полити соком лимона або покласти часточку лимона в черевце.


Загортаємо рибу у фольгу. І проробляємо ті ж дії з кожної рибкою. Перекладаємо на деко.

Відправляємо нашу скумбрію в розігріту духовку на 45 хвилин. Після 10 хвилин перебування в духовці, зменшуємо вогонь до 180 градусів. Якщо Ви готуєте скумбрію у фользі на решітці на вогнищі, то по часу достатньо і 30-40 хвилин.

Скумбрія готова! Можна подати прямо загорнуту у фользі як самостійне блюдо. А можна дістати з фольги і подати з гарніром. На гарнір підійде рис і картопля в будь-якому вигляді: пюре, смажена, печена, варена. Або просто салат із свіжої зелені, огірків, болгарського перчика і помідорів. Теж дуже смачно і свіжо. Мммм пальчики оближеш! Приємного апетиту!