Скумбрія в вершках дуже смачна. Страва сподобається тим, хто не любить запах і смак скумбрії. В якості начинки можна використовувати будь-які овочі і гриби.
Інгредієнти
Скумбрія свіжа – 1 шт. | |
Цибуля ріпчаста – 1 головка | |
Морква – 1 шт. | |
Вершки – 150 мл | |
Сир твердий – 150 гр. | |
Приправа для риби – 1 столова ложка | |
Перець чорний мелений – 1/2 чайної ложки | |
Сіль – за смаком | |
Лимон – 1/2 шт. | |
Масло вершкове – 50 гр. |
Блюдо нескладне в приготуванні. Продукти для його можна знайти практично в будь-якому магазині. Не вимагає витрат часу.
Покроковий рецепт
Підготувати всі інгредієнти для приготування скумбрії в вершках.
Ріпчасту цибулю дрібно порізати.
Моркву натерти на крупній тертці.
Розтопити вершкове масло в сковороді і обсмажити на ньому цибулю і моркву разом.
Коли морква і цибуля обсмажаться, додати чорний мелений перець (половину) і сіль, перемішати і обсмажити ще близько хвилини.
Скумбрію випатрати через спину, видалити хребет ножицями, промити рибу холодною водою, промокнути паперовим рушником і викласти в сковороду або форму для запікання.
Побризкати рибу соком половини лимона.
Посолити рибу, поперчити і посипати приправою для риби.
Викласти на рибу обсмажені моркву з цибулею.
Сир натерти на крупній тертці.
Посипати рибу тертим сиром.
Залити рибу вершками і поставити в духовку, попередньо розігріту до 200 градусів, на 25 хвилин.
Блюдо готове. Подавати можна з картоплею, рисом, свіжими овочами або з будь-яким іншим гарніром. Приємного апетиту!