Скумбрія у вершках

Скумбрія в вершках – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Скумбрія в вершках дуже смачна. Страва сподобається тим, хто не любить запах і смак скумбрії. В якості начинки можна використовувати будь-які овочі і гриби.

Інгредієнти

Скумбрія свіжа – 1 шт.
Цибуля ріпчаста – 1 головка
Морква – 1 шт.
Вершки – 150 мл
Сир твердий – 150 гр.
Приправа для риби – 1 столова ложка
Перець чорний мелений – 1/2 чайної ложки
Сіль – за смаком
Лимон – 1/2 шт.
Масло вершкове – 50 гр.

Як приготувати Скумбрія у вершках

Блюдо нескладне в приготуванні. Продукти для його можна знайти практично в будь-якому магазині. Не вимагає витрат часу.

Покроковий рецепт

Підготувати всі інгредієнти для приготування скумбрії в вершках.

Ріпчасту цибулю дрібно порізати.

Моркву натерти на крупній тертці.


Розтопити вершкове масло в сковороді і обсмажити на ньому цибулю і моркву разом.

Коли морква і цибуля обсмажаться, додати чорний мелений перець (половину) і сіль, перемішати і обсмажити ще близько хвилини.

Скумбрію випатрати через спину, видалити хребет ножицями, промити рибу холодною водою, промокнути паперовим рушником і викласти в сковороду або форму для запікання.

Побризкати рибу соком половини лимона.

Посолити рибу, поперчити і посипати приправою для риби.

Викласти на рибу обсмажені моркву з цибулею.

Сир натерти на крупній тертці.

Посипати рибу тертим сиром.

Залити рибу вершками і поставити в духовку, попередньо розігріту до 200 градусів, на 25 хвилин.

Блюдо готове. Подавати можна з картоплею, рисом, свіжими овочами або з будь-яким іншим гарніром. Приємного апетиту!