Набір продуктів невеликий, ви завжди можете доповнити або навіть змінити його на свій розсуд.
Інгредієнти
Скумбрія – 2 штуки великі | |
Цибуля ріпчаста – 2 штуки | |
Морква – 1 велика | |
Квасоля – 0.5 склянки | |
Майонез – 1 столова ложка | |
Соєвий соус – 100 мл | |
Гірчиця – 1 чайна ложка | |
Рослинне масло – 2 – 3 столових ложки Для обсмажування моркви |
Яскравий, виражений смак рибки завжди вигідно підкреслюють овочі, сьогодні запечемо в духовці скумбрію в духовці без солі. Замість неї будемо використовувати соєвий соус.
Покроковий рецепт
На шість порцій потрібно взяти:
Почнемо з нарізки моркви – поріжемо її невеликим брусочком і припустимо на розпеченому маслі. Цибулю – півкільцями його теж можна підсмажити, але я не стала. Квасоля підготуємо заздалегідь, як зазвичай, замочимо на 6-10 годин і відваримо до готовності.
Скумбрію виберіть велику, блискучу, без порізів і іржавих плям на тушці.
Рибу потрібно потрошити, ретельно промити і нарізати на порційні шматочки товщиною 3.5 – 4 сантиметри.
Приготуємо маринад – заправку, змішаємо разом, Соєвий соус, майонез і горчичку, до однорідної консистенції яким заллємо рибу на 15 хвилин.
Овочі з’єднуємо в глибокій тарі, так буде зручніше все змішувати, і так само додаємо до них частину маринаду. Коли пройде час, викладемо овочі в форму, зверху на них викладемо рибу і виллємо маринад.
Духовку виставлено на 170 – 180 °С, запікаємо приблизно 30 – 35 хвилин.
Блюдо настав, сіль я не використовую, досить і соєвого соусу, смак скумбрії і овочів дуже хороший, а запікання в духовці зберігає всі корисні властивості продуктів.