Скумбрія запечена

Скумбрія запечена – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Для приготування трьох порцій візьмемо:

Ще нам знадобляться, харчова плівка, зубочистки, фольга, ножиці кухонні.

• Очищаємо, вимиваємо цибулю, моркву, лимон;
• Нарізаємо овочі;
• Цибулю – соломкою;
• моркву – дрібним брусочком;
• лимон – на кружечки, а потім четвертинки.

Робимо заправку для овочів:
• Перекладемо нарізані овочі в глибоку миску і додамо до них – майонез, соєвий соус, дрібно нарізаний кріп, гірчицю, сіль, перець.

Займемося рибою, фарширувати її будемо через спину, для цього:
• Затягнемо дошку харчовою плівкою
• Зробимо глибокі надрізи вздовж спинного плавця, з двох сторін. Витягнемо його.
• Ножицями переріжемо хребет біля хвоста і біля голови.
• Відокремимо хребет від тушки і акуратно витягнемо його разом з реберними кістками.
• Витягнемо нутрощі, рибу промиємо.

У нас повинен вийти кишеню.
• Натремо тушку в середині соком лимона, трохи посолити.
• Нафаршируємо підготовленими овочами.
• При необхідності скольому зубочисткою біля хвоста, що б надати форму човники.

запікати 35-40 хвилин

Вистилаємо форму фольгою, викладаємо овочі, що залишилися, укладаємо зверху нашу рибину, загортаємо її.
Ставимо форму в розігріту до 170 – 180 градусів духовку на 35 – 40 хвилин.

За цей час скумбрія з овочами повністю пропечеться, стане смачною і дуже соковитою.