Сьомга, велика срібляста риба з родини лососевих, є однією з самих смачних і корисних риб.
Інгредієнти
Червона риба – 200 г (філе червоної риби) | |
Сіль – 1/2 ст. л. | |
Цукор – 1/2 ч. л. | |
Сік лимона – 1 ч. л. | |
Суміш перців – за смаком | |
Приправа – за смаком | |
Лавровий лист – за смаком | |
Перець горошок – за смаком |
Солона сьомга має дуже ніжний смак. У магазині ви ніколи не знайдете таку солону рибку, як якщо приготуєте її вдома самі.
Я солю її за своїм рецептом. Спробуйте раз зробити солону рибу вдома самостійно – і впевнена, ви перейдете на цей спосіб приготування риби. Він досить простий.
Покроковий рецепт
Сіль, цукор і лимонний сік змішати разом.
Я дуже люблю приправи, тому сюди ж додаю суміш п’яти перців, мелений сухий імбир і базилік. Цією сумішшю змастити філе. Аромат чарівний!
Обклавши сьомгу лавровими листками і чорного перцю горошком ми отримаємо рибу ще пряне (на любителя). Рибу укласти в контейнер, закрити кришкою і в холодильник на добу. Можна прискорити процес засолювання риби, витримавши її кілька годин при кімнатній температурі. Потім відправити її в холодильник.
Щоб надати рибі насиченість у кольорі і «легку» корочку, треба її трохи “провітрити”, відкривши кришку контейнера на 30 хвилин. Перед подачею сьомгу нарізати гострим ножем тонкими скибочками, прикрасити зеленню і лимоном. Приємного апетиту!