Пшеничну крупу можна вживати як окрему страву, так і в якості гарніру до м’ясних страв.
Інгредієнти
Крупа пшенична – 1 стакан | |
Вода – 2стакана | |
Сіль – За смаком | |
Масло – 20 грам |
Пшенична крупа є корисним продуктом. Підходить для людей, ведучих здоровий спосіб життя. У ній містяться велика кількість вітамінів A, B, C, E, a також мінеральні речовини, такі як кальцій, магній, цинк та ін Пшенична крупа корисна при захворюваннях серцево-судинної системи та захворюваннях ШКТ. Але, як і будь-який продукт, показаний не всім. Не можна зловживати пшеничного крупою людям з непереносимістю глютену і хворим на гастрит зі зниженою кислотністю.
Покроковий рецепт
Шаг1.
Беремо склянку пшеничного крупи, висипаємо в каструлю і добре промиваємо під холодною водою. Після того, як промили, додаємо дві склянки води, трохи солі і ставимо на великий вогонь.
Крок 2.
Як вода закипить відразу зменшуємо вогонь на маленький і знімаємо піну. Перемішуємо кашу, щоб не прилипав до дна. Вода поступово почне випаровуватися і каша почне “пихкати”. Продовжуємо помішувати.
Крок 3.
Як тільки вся вода випарується, додаємо масло і добре перемішуємо.
Крок 4.
Після того як перемішали закриваємо кришкою і даємо настоятися годинку. І сміливо можна приступати до трапези).
Крок 5.
Такий підходить як гарнір до м’ясних, так і рибних страв. Приємного всім апетиту!