Смачний борщ з буряком

Смачний борщ з буряком – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Готуємо основу нашого борщу – бульйон. Яловичину на кістці і ніжку індички починаємо варити одночасно (індичка вариться довго). Не забуваємо ретельно знімати всю піну. Коли бульйон закипить, додаємо сіль, лавр, кілька перчинок горошком і цілу цибулину. Цибулину через 20 хв. прибираємо.

Поки вариться бульйон, відварюємо буряк і подгатавливаем піджарку. 2 морквини нарізаємо соломкою, цибуля за бажанням, і злегка обсмажуємо на сковороді 5-7 хвилин. Далі буряк ріжемо брусочками і додаємо в піджарку, обсмажуємо ще хвилин 10. Поки смажаться овочі, тремо на тертці помідори і перемішуємо в сковороді з піджаркою, залишаємо на повільному вогні хвилин на 7-10.

Готовий наш бульйон. М’ясо витягуємо в окрему миску, а в бульйон кладемо шинковану капусту. Поки закипає капуста, ріжемо дрібно картоплю, тремо на тертці 1 морква, 1 буряк. Коли капуста закипить, додаємо картоплю і терті моркву з буряком. І за бажанням додаємо консервовану квасолю. Варимо хвилин 20.

Залишилася завершальна стадія приготування додаємо нашу піджарку, і варимо ще хвилин 15 – колір стане дуже насиченим буряковим.

За 3-5 хвилин до готовності додаємо зелень – довго варити її не можна, інакше пропаде насичений аромат

Подаємо борщ зі сметанкою. За бажанням можна додавати свіжу зелень прямо в тарілку з гарячим борщем.
Приємного апетиту!