Яблучний пиріг – це завжди дуже смачно і ароматно. Його люблять діти і дорослі. Зникає зі столу моментально.
Інгредієнти
Борошно – 7 столових ложок | |
Цукор – 1 склянка | |
Ванілін – 2 гр. | |
Сіль – 1/4 чайної ложки | |
Сметана – 1 стакан | |
Сода – 1/2 чайної ложки | |
Оцет – 1 чайна ложка | |
Яйця – 2 шт. | |
Яблука – 3 шт. | |
Масло вершкове – 100 гр. |
Пиріг готується дуже швидко і просто, інгредієнти знайдуться практично на будь-якій кухні.
Покроковий рецепт
Підготувати всі інгредієнти.
Яйця збити з цукром і ваніліном.
Додати соду, гашену оцтом.
Додати сметану і все розмішати.
Додати вершкове масло і розім’яти його руками.
Додати борошно і перемішати. Тісто має вийти як дуже густа сметана.
Сковороду або форму для випікання змастити вершковим маслом.
Викласти трохи тіста на дно і розрівняти його. Потім викласти порізані яблука.
Зверху яблука покрити рештою тестом. Поставити в розігріту до 200 градусів духовку на 45 хвилин.
Пиріг готовий. Дати трохи охолонути і подавати з чаєм, компотом, соком або просто так. Приємного апетиту!