Манник – досить популярне блюдо, оскільки воно дуже смачне і просте у приготуванні.
Покроковий рецепт
Для приготування лепешняку візьмемо півсклянки кефіру і півсклянки манки. Все змішаємо і залишимо на годину набухати.
Далі в окрему ємність помістимо два яйця і півсклянки (або склянку) цукру. Кількість цукру залежить від ваших смакових уподобань. Тобто, якщо ви додасте склянку цукру, то манник вийде солодким, а якщо півсклянки, то навпаки.
В ту ж ємність, куди ми відправили яйця і цукор, покладемо трохи ваніліну. Я беру приблизно пів чайної ложки, щоб випічка, смачно пахла.
Тепер повернемося до тієї мисочці, де у нас знаходиться манка і кефір. Додамо туди чайну ложку розпушувача.
Потім додамо три столові ложки рослинної олії.
Знову повернемося до ємності з цукром і яйцями. Збиваємо все блендером до стану піни.
Отриману суміш приливаем до манки і кефіру.
Потім поступово додаємо борошно, помішуючи.
Далі беремо форму для випічки або сковороду. Змащуємо рослинним маслом.
Присипаємо борошном.
Виливаємо суміш на сковороду і відправляємо в духовку, попередньо розігріту до 200 градусів.
Манник буде готуватися протягом 30 хвилин. Слідкуйте за тим, щоб він не підгорів!
У самому кінці, коли пиріг буде готовий, посипте його цукровою пудрою.
Можна подавати на стіл! Приємного апетиту!)