Смачний манник

Смачний манник – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Манник – досить популярне блюдо, оскільки воно дуже смачне і просте у приготуванні.

Покроковий рецепт

Для приготування лепешняку візьмемо півсклянки кефіру і півсклянки манки. Все змішаємо і залишимо на годину набухати.


Далі в окрему ємність помістимо два яйця і півсклянки (або склянку) цукру. Кількість цукру залежить від ваших смакових уподобань. Тобто, якщо ви додасте склянку цукру, то манник вийде солодким, а якщо півсклянки, то навпаки.

В ту ж ємність, куди ми відправили яйця і цукор, покладемо трохи ваніліну. Я беру приблизно пів чайної ложки, щоб випічка, смачно пахла.

Тепер повернемося до тієї мисочці, де у нас знаходиться манка і кефір. Додамо туди чайну ложку розпушувача.

Потім додамо три столові ложки рослинної олії.


Знову повернемося до ємності з цукром і яйцями. Збиваємо все блендером до стану піни.

Отриману суміш приливаем до манки і кефіру.

Потім поступово додаємо борошно, помішуючи.

Далі беремо форму для випічки або сковороду. Змащуємо рослинним маслом.

Присипаємо борошном.

Виливаємо суміш на сковороду і відправляємо в духовку, попередньо розігріту до 200 градусів.

Манник буде готуватися протягом 30 хвилин. Слідкуйте за тим, щоб він не підгорів!

У самому кінці, коли пиріг буде готовий, посипте його цукровою пудрою.
Можна подавати на стіл! Приємного апетиту!)