Смажена курка в томаті з маслинами

Смажена курка в томаті з маслинами – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Курка тушкована в томатах разом з овочами: чудовий вечерю для всієї родини

Інгредієнти

Курячі стегенця – 3 шт
Маслини без кісточок – 20 шт
Пасату (перетерті томати у власному соку) – 250 мл
Селера – 1 стебло
Каперси – 1 ч. л.
Цибуля – 1/2 цибулини
Часник – 1 зубчик
Борошно – 3-4 ст. л.
Оливкова олія – 3 ст. л.
Сіль – За смаком
Перець – За смаком

Як приготувати курка в томаті з маслинами

Економічно і просто в приготуванні

Покроковий рецепт

Промити і очистити стегенця, разорубить кожен на дві частини

Всі шматочки добре обваляти у борошні й злегка обсмажити на сковороді до золотистої скоринки

Тим часом почистити цибулю і часник, цибулю і селеру дрібно нарізати, часник розчавити або порізати на кілька великих шматків

Розігріти глибоку сковороду, налити масло і додати часник, обсмажити протягом хвилини, потім додати дрібно нарізану цибулю. Обсмажуємо до золотистого кольору цибулі

Засипаємо селера, маслини і каперсів і обсмажуємо ще кілька хвилин

Вливаємо пасату (можна купити томати у власному соку і подрібнити до однорідної маси), солимо не забуваючи, що оливки і каперси були солоні й тужім трохи все разом

І нарешті об’єднуємо всі з стегенцями, накриваємо кришкою і тушкуємо близько 40 хвилин, поступово помішуючи і стежачи щоб рідина не надто випарувалася.
Приємного апетиту!