Курочка на швидку руку, здатна здивувати будь-якого гурмана. Приготування не вимагає спеціальних навичок кулінара. Все дуже просто і швидко готується.
Інгредієнти
Курка – 600 гр | |
Ялівець – 5 ягід | |
Сіль – 1 ч. л. | |
Чорний перець – щіпка | |
Майоран – щіпка | |
Часник – 2 зубчики | |
Рослинне масло – 3 ст. л. | |
Кінза – пучок |
Курочка приготована за цим рецептом виходить дуже соковитою і смачною. Нотки ялівцю і кінзи надають м’ясу ніжний смак. А майоран додає м’ясу незвичайний аромат.
Покроковий рецепт
Курку необхідно розпотрошити на рівні величині шматочки або заздалегідь придбати готові шматочки курячого філе.
Курячі шматочки необхідно посолити і поперчити. Викласти шматочки на заздалегідь розігріту сковороду з рослинним маслом. Викладати вниз підсоленій стороною.
М’ясо поперчити і посолити з іншого боку. Додати щіпку майорану, щоб приправа рівномірно розподілилася на всі шматочки. Додати сушені ягоди ялівцю. Накрити кришкою і тушкувати на повільному вогні протягом 40 хвилин, періодично перевертаючи шматочки.
Свіжу зелень кінзи нарізати дрібними шматочка. Зубчики часнику почистити і нарізати дрібними шматочками. Не варто робити занадто дрібні шматочки, чим дрібніше, тим більше ймовірності, що вони підгорять.
Кінзу разом з часником додати до м’яса, перемішати і тушкувати ще 15 хвилин.
Курочку подавати гарячою з будь-яким гарніром на Ваш смак, зі сметанкою. Приємного апетиту!