Кулінари люблять готувати м’ясні страви з ніжною свинини, так як це м’ясо досить складно зіпсувати в процесі готування. Свинину дуже смачно подавати з тушкованими овочами.
Інгредієнти
свиняча вирізка – 500-600 г | |
будь-яке рослинне масло – для смаження | |
Маринад для м’яса: | |
арахісове масло – 3 ст. ложки | |
морська сіль мелкомолотая – за смаком | |
часникові часточки – 2 зубчики великі очищені | |
зерна коріандру – за смаком | |
Овочеве рагу: | |
кабачки або цукіні – 1 шт. | |
червоний болгарський перець – 1 шт. | |
морква – 1 шт. невелика | |
цибуля ріпчаста – 1 головка | |
селера – стебла і зелень – 2 великих стебла |
Кулінари люблять готувати м’ясні страви з ніжною свинини, так як це м’ясо досить складно зіпсувати в процесі готування. Для того, щоб свинина набула ще більшої соковитості і пікантність, її рекомендується деякий час потримати пряному маринаді.
Покроковий рецепт
Підготувати контейнер середнього розміру, у нього насипати всі спеції, причому, коріандр бажано попередньо перемолоти в ступці, додати арахісове масло і роздавлений часник, перемішати все. Свинину полити у контейнер з пряним маринадом, додати сіль. Закрити щільніше контейнер, кілька разів струснути його, відправити на тридцять хвилин в холодильну камеру м’ясо маринуватися.
Влити рослинне масло на прогріту сковороду, обсмажити на ньому до легкого рум’яного відтінку мариновану пряну свинину, як тільки м’ясо буде готове, перекласти його в тарілку, прикрити зверху фольгою.
У цьому ж олії обсмажити подрібнену цибулю, потім додати нарізаний болгарський перець, продовжити смаження цих овочів на помірному вогні при безперервному помішуванні. Як тільки овочі стануть дуже м’якими, у сковорідку до них додати нарізані помідори, терту моркву, порізану невеликими кубиками кабачки (цукіні) і стебла селери (зелень залишити для прикраси), перемішати і готувати компоненти приблизно дві хвилини.
Далі всі компоненти в сковороді за смаком посолити, поперчити, перемішати, вимкнути.
Свинячу вирізку нарізати на шматочки. Подавати з приготовленими овочами, присипавши дрібно рубаними листям селери. Приємного апетиту!