Для початку, потрібно підготувати інгредієнти для приготування страви. Салаку потрібно перебрати і вимити, по можливості – рибку випатрати. Обсушити продукт з допомогою кухонних паперових рушників, щоб кляр залишався хрустким після обсмажування.
Посолити поперчити і ретельно салаку. Натерти рибку складовими і залишити на п’ять хвилин. За цей час риба добре просолится і знайде належний смак.
Вичавити сік з половинки лимона рибу. Перемішати і залишити заготівлю ще на п’ять хвилин. Можна також додати й цитрусову цедру. За цей час риба стане м’якше, ніжніше і придбає цікаву кислинку і лимонний аромат.
Обваляти замариновану рибу в суміші спецій за смаком і житнього борошна.
Розжарити сковороду, влити олію, якісно прогрів її. Обсмажити балтійську оселедець з двох сторін. Процес варто здійснювати на невеликому вогні, щоб риба добре пропеклась.
Як тільки салака підрум’яниться – можна прибирати рибку з вогню!
Подавати ароматну балтійську оселедчик з рубаним лимоном до столу! Така страва стане відмінною закускою до пива і доповненням до картопляного гарніру. Приємного апетиту!