Вам подобаються страви з риби? Тоді записуйте цей рецепт в свою кулінарну книгу. Основний інгредієнт – не велика річкова риба.
Інгредієнти
Риба річкова – 500 гр | |
Майонез – 2 ст. ложки | |
Сіль – за смаком | |
Приправа для риби – на смак | |
Борошно – 3 ст. ложки | |
Масло рослинне – 40 мл |
В рецепті вам пропонується посмажити на сковороді річкову рибку. Як правило, водиться така рибна дрібниця в невеликих водоймах, на радість місцевим любителям-рибалкам. У різних районах країни величають таку рибку по-різному: бакля, сорожка, голавчик… Для нас називання рибки особливої ролі не грає, давайте краще її скоріше посмажимо, попередньо замаринувавши в майонезі зі спеціями.
Покроковий рецепт
Природно, що першим ділом ми нашу річкову рибу почистимо, видаливши з особин луску і нутрощі. Добре промиваємо після чищення рибу під водою.
Почищені рибки перекладаємо в миску, додаємо туди ж майонез ваш улюблений.
Не забуваємо приправити рибу сіллю на свій смак, а також кинути трохи спеціальної приправа для рибних страв. Перемішуємо. Маринуємо буквально 7-10 хвилин.
На тарілку пересипаємо трохи борошна для обвалювання замаринованной річковий рибки. Обвалюємо кожну рибку в майонезі і спеціях в борошні з двох сторін.
А тепер можна приступати до смаження річкової риби на сковороді в розігрітому рослинному маслі.
Смажена на сковороді риба готова! Приємного перекусу!