Соковиті котлети

Соковиті котлети – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Підготуйте необхідний набір продуктів. Яловичину зачистіть від жил і плівок, якщо це потрібно і наріжте на невеликі шматки. Очистіть цибулю і часник. Відріжте 2 шматка білого хліба і видаліть верхню скоринку.

Пропустіть через м’ясорубку м’ясо, потім сало, цибулю і в кінці – хліб. Не забудьте хліб розмочити в сироватці, або звичайному молоці. Перед тим як перекручувати хлібний м’якуш його необхідно трохи віджати.

Додайте спеції, сіль і пропущений через прес часник. Можна використовувати вже готовий набір спецій, або додавати кожну приправу окремо. У фарш можна додати червоний і чорний подрібнений перець, мускатний горіх, сушений орегано, базилік, карі, хмелі-сунелі й інші приправи. Якщо є свіжа зелень, то її можна дрібно порубати і відправити у фарш.

Добре все перемішайте і сформуйте круглі котлетки. Обваляйте їх з двох сторін у борошні, висівках, або в панірувальних сухарях.

Розігрійте в сковороді олію і викладіть котлетки.

Обсмажте їх з кожного боку за 4-5 хвилин. За цей час на їх поверхні повинна утворитися рум’яна кірочка. Намагайтеся не пересмажити котлети, інакше весь сік випарується, і вони будуть сухі.

Подавайте котлети до столу поки ті ще тепленькі. Гарнір підійде будь-який: каша, макарони, картопелька, овочі в сирому або тушкованому вигляді.