Інгредієнти
Огірки – | |
Кріп – парасольки та гілочки | |
Часник – | |
Хрін – | |
Чорний перець горошок – | |
Сіль – 1 ст. л. | |
Вода – 0,6 л (на 800 гр банку) |
Покроковий рецепт
Банки гарненько промити, простерилізувати 15 хвилин (кришку стерилізувати 5 хвилин).
Приготувати прянощі: парасольки кропу, гілочки кропу, часточки часнику, корінь хрону, перець запашний горошок. Помити.
На дно банки викласти трави і прянощі, слідом – чисті, без «попок» огірки, попередньо вимочені у воді 2 години (так краще стоять). Огірки класти так, щоб до верхнього рівня банки залишалося ще 5 см, інакше вони, ввібравши частина розсолу, виявляться потім нагорі без заливки. Додати солі (на 1 літр достатньо 1 столової ложки без верху).
Залити некип’яченої (можна джерельною водою. Оцет в цьому рецепті не додається.
Закрити кришкою, поставити в холодне місце (прохолодний льох або холодильник). Огірочки виходять солоними і хрусткими.