Смачний і ситний сніданок – запорука гарного настрою на весь день! Пропонуємо вам до ранкового перекусу приготувати апетитні солодкі грінки на сковороді.
Інгредієнти
Хліб – 6 скибочок білий | |
Яйце – 2 штуки | |
Молоко – 100 мл | |
Цукор – 1 ст. ложка | |
Сіль – 1 щіпка | |
Масло рослинне – 4 ст. ложки |
Щоб приготувати грінки на сковороді з приємною золотистою скоринкою, потрібно не так багато інгредієнтів. Потрібно підготувати білий хліб або батон, пару курячих яєць, молоко і, звичайно ж, цукровий пісок. Для реалізації ранкового страви на сніданок також слід «озброїтися» сковородою, обробною дошкою, ножиком, віночком або (краще) міксером, кулінарної лопаткою для перевертання підсмажених грінок. У запропонованому рецепті використовується нарізний хліб, він менше кришиться. Так, і виглядає він якось естетичніше.
Покроковий рецепт
Хлібні скибочки для приготування солодких грінок наріжемо на трикутники. Можна вибрати і іншу форму нарізки, наприклад, прямокутниками або ж залишити хлібні скибочки цілими. Вибирайте бажаний варіант на свій розсуд.
Відкладіть хлібні скибочки поки в сторону. Займемося приготуванням солодкої маси, завдяки якій на майбутніх грінках вийти хрустка апетитна скориночка. В підходящу миску розбиваємо спочатку пару середніх за розміром курячих яйця. Слідом доливаємо молоко. Бажано, щоб молочний продукт бути теплим. До інгредієнтів в миску підсипаємо цукровий пісок і додаємо дрібку солі. До речі, кількість солодкого інгредієнта можна варіювати. Якщо ви плануєте подавати грінки зі згущеним молоком, варенням або джемом, то кількість цукрового піску можна зменшити. Для наступної операції кулінарної нам знадобиться міксер.
Введені інгредієнти перетворюємо в солодку яєчну суміш. Досить збити інгредієнти протягом однієї хвилинки. Ось така повітряна яєчна маса у нас вийшла.
Перед збиваємо яєць і молока ставимо сковороду на плиту для приготування грінок. Вливаємо на сковороду олію. Добре нагріваємо. Тепер кожен хлібний скибочку покласти в отриману у нас солодку яєчну суміш. Скибочки чистими руками повністю занурюємо в суміш, щоб він просочився весь солодкою масою.
Після перекладаємо хлібний наливати на сковороду в розігріту олію. Аналогічним чином робимо і з іншими хлібними скибочками.
Грінки підсмажуємо з одного боку до утворення золотистої рум’яної оболонки. Потім лопаткою (або з допомогою двох вилок) перевертаємо грінки на другу сторону.
Апетитні солодкі грінки на сковороді готові! Відразу подаємо їх до столу. Смак грінок можна урізноманітнити, якщо наприклад, при збиванні до інгредієнтів додати ванілін або корицю. Подавати солодкі грінки можна з улюбленим напоєм! Приємної вам трапези!