Солодке корисне ласощі з домашнього сиру
Інгредієнти
сир домашній – 500 гр | |
цукор – 5 ст. л | |
сіль – щіпка | |
борошно – 5 ст. л. | |
яйця – 2 шт | |
ванільний цукор – 1 пакетик | |
рослинне масло – для обсмажування |
Класичний рецепт приготування корисних та поживних коржів на основі свіжого сиру порадує ваших домочадців. Готуються вони дуже швидко і не вимагають особливих знань і умінь. А при наявності потрібних інгредієнтів сирники можна приготувати на сніданок, порадувавши рідних таким ласощами. Впевнена, вони будуть у захваті.
Покроковий рецепт
Цей рецепт настільки просто, що вимагає мінімум зусиль. Першим кроком готуємо тісто. Для цього змішуємо всі інгредієнти в глибокій мисці. Якщо є час і ви не поспішаєте, можна спочатку збити яйця з цукром і, лише потім, додати до сиру. Але можна і змішати все разом без попереднього збивання. Щоб запах вашого десерту розбудив рідних, додайте в тісто пакетик ванільного цукру. Ретельно перемішайте всі інгредієнти. Має вийти м’яке, липке, але досить пружне тісто.
Другий крок – формування сирників. Для цього підготуємо дошку, її рясно посипавши борошном. Для формування коржі потрібно змочить руки в чистій воді, долонею зачерпнути трохи сирного тіста , швидко сформувати кульку і вмочити його рясно в борошно. Після цього покласти кульку на дошку і приплюснути його з допомогою виделки. Таку процедуру проробляємо, поки тісто не закінчиться.
Ну і останній етап – це обсмажування. На розігріту сковороду наливаємо рослинне масло і викладаємо сирники. Обсмажуємо заготовки з двох сторін на повільному вогні, до утворення золотистої скоринки. Сильний вогонь не включаємо, так як при високій температурі швидко карамелізується цукор і сирник може підгоріти, залишившись сирим всередині.
Страва готова! Подаємо його до чаю зі сметаною, посипавши цукровою пудрою. ПРИЄМНОГО АПЕТИТУ!!!!