Солодкий омлет з персиками і мигдалем

Солодкий омлет з персиками і мигдалем – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Це солодкий омлет підходить для літнього ранку, коли у вас холодильник, повний яєць і є козуб з персиками. Консервовані персики також можуть підійти.

Покроковий рецепт

Промити персик, розрізати навпіл, далі видалити кісточку, нарізати фрукт тонкими скибочками.

Поставити на вогонь середньої сили невелику товстостінну каструлю, розтопити в ній третину вершкового масла. Далі в рідкий розтоплене масло насипати коричневий цукровий пісок, перемішати його, потім додати шматочки персика, карамелизовать його.

Після цього акуратно зрізати у лимона і апельсина цедру, дрібно натерти, віджати з цитрусових плодів сік, процідити його.

Підготувати глибоку тарілку або миску середнього розміру, насипати в неї мелений імбир, влити цитрусовий сік, додати терту цедру, перемішати гарненько ці інгредієнти.

Перелити отриману суміш у каструлю з карамелизованными персиками. Додати трохи портвейну і частина білого цукрового піску. Далі в каструлю насипати ванільні зернятка з стручка, все перемішати, тушкувати персики в солодкій ароматної суміші на тихому вогні хвилин п’ят. Потім прибрати каструлю з вогню.

Підготувати миску невеликого розміру, насипати в неї залишився білий цукор, а також ванільний цукор-пісок, додати трохи солі і охолоджені яєчні білки. Гарненько збити ці компоненти до стану рясної і повітряної піни.

Підготувати ще одну глибоку ємність, з’єднати в неї яєчні жовтки з цукровою пудрою. Збивати ці інгредієнти до утворення пишної і білої суміші.

Перелити жовткову суміш у посуд зі збитими білками, влити жирні вершки насипати ложку з гіркою просіяного борошна, перемішати все дуже ретельно.

Потім підготувати велику сковорідку, яку можна використовувати для запікання омлету в духовці, змастити її вершковим маслом, вилити в неї яєчне тісто.

Запікати солодкий омлет п’ятнадцять хвилин в добре прогрітій духовці при двохстах градусах. Потім подавати його на великому блюді з персиками і мигдалем.