Солодкий плов з гарбузом (хапама)

Солодкий плов з гарбузом (хапама) – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Родзинка цієї страви – гарбуз. Хоча родзинки тут присутній теж!

Покроковий рецепт


Гарбуз середнього розміру очистити і нарізати кубиками. На соняшниковій олії злегка обсмажити родзинки і гарбуз.

Рис промити і додати в сковороду. Перемішати і теж трохи обсмажити.

Потім додати 1,5 склянки води, так, щоб трохи перекривала вміст сковороди. Додати щіпку солі для смаку. Варити до повного приготування рису.

Ароматний і корисний плов готовий. Таке блюдо можна готувати дітям, виходить солодкий, як десерт. При бажанні можна полити медом.