Приготуйте страву заздалегідь, так як на просол потрібно приблизно добу.
Інгредієнти
Скумбрія – 2 великі тушки | |
Часнику – 2 зубчики | |
Ріпчаста цибуля – 3 штуки середніх | |
Оцет 9% – 3 ст. л. | |
Рослинне масло – 3 ст. л. | |
Лавровий Лист – 2 шт. | |
Суміш перців – 1 ч. л. | |
Запашний перець – 10 -15 шт. | |
Цукор – 1 ч. л. | |
Сіль – 1 -1,5 ст. л. |
Що потрібно для приготування в домашніх умовах маринованої скумбрії ? Бажання і гарний настрій! Рецепт, за яким я, пропонуючи замаринувати рибу, перевірений роками і не підвів жодного разу. Це класика, база так називають самі основні рецептури страв. Купувати на ринку чи в супермаркеті, готову скумбрію, Ви вже не будете ніколи, це економно і вигідно, а в її якості і смаку не виникне жодних сумнівів.
Покроковий рецепт
Для засолу двох великих риб, візьмемо:
Почнемо з підготовки риби, якщо вона заморожена, то можна не чекати поки вона відтане, відразу відріжемо голову і плавники, видалимо тельбух, краще через голову не розрізаючи черевце, так шматочки будуть красивіше. Промиємо, наріжемо тушку на не дуже тонкі кружальца. Це був самий трудомісткий процес.
Часник і цибуля почистимо і наріжемо, часник на тонкі пластини, а цибулю кільцями або півкільцями, намагайтеся нарізати однаково тонко.
З’єднаємо спеції з рослинним маслом сіллю, оцтом і цукром. Розсіл готовий. Спочатку Вам здасться, що його не достатньо.
Складіть по черзі всі щільно, в скляну банку або як я, в каструлю, залийте заправкою і накрийте кришкою, риба пустить сік, будьте до цього готові.
Залиште на ніч в холодильнику, а на завтрашній ранок ідеальна, сама смачна і соковита скумбрія буде готова.
Відваріть картоплю в шкірці або пюрешку, обід готовий.