Рецепт сьомги в апельсиновому маринаді з паприкою і корицею, запеченої в духовці, обов’язково сподобається любителям рибних страв.
Інгредієнти
коричневий цукровий пісок – одна ст. ложка | |
цедра апельсина, дрібно натерта – одна ч. ложка з гіркою | |
свіжовіджатий сік апельсиновий – чверть склянки | |
кам’яна сіль тонкомолота – половина ч. ложки | |
ароматне масло кунжутне – дві ст. ложки | |
свежемолотая кориця – одна ч. ложки | |
подрібнені свіже листя чебрецю – дві ч. ложки | |
пластівці солодкої паприки – одна ст. ложка | |
філе сьомги – 1,2 кг |
Рецепт сьомги в апельсиновому маринаді з паприкою і корицею, запеченої в духовці, обов’язково сподобається любителям рибних страв.
Покроковий рецепт
У великий пластиковий контейнер влити кунжутне масло і необхідну кількість свіжовичавленого апельсинового соку, додати половину порції чебрецю, компоненти перемішати виделкою, викласти у свіжо приготований маринад промите філе сьомги.
*Шматочки риби легше маринувати, тому я філе риби нарізала, але ви можете маринувати сьомгу цілком.
Закрити контейнер кришкою і маринувати рибу приблизно півгодини, в цей же час необхідно до двохсот градусів прогріти духовку.
Підготувати ще одну ємність. Поєднати в ній залишилися подрібнені листочки чебрецю, а також апельсинову цедру, корицю, паприку і коричневий цукровий пісок.
Насипати в цю ж посуд за смаком сіль, все ретельно перемішати виделкою, потім підготувати деко, дно якого потрібно застелити харчовою фольгою.
З маринаду дістати шматочки риби, перекласти їх на деко, з усіх сторін, присипати пряною сумішшю. Потім відправити в духовку і запікати не менше п’ятнадцяти хвилин.
Як тільки сьомга в пряної оболонці буде готова, подавати її в гарячому вигляді з овочевим салатом.