Рибу я завжди намагаюся маринувати будинку і дуже давно її не купую в магазинах. Це і дешевше, і смачніше. А засолити її дуже просто…
Інгредієнти
Червона риба – 200 г філе | |
Сіль – 1/2 ст. л. | |
Рослинне масло – 1 ч. л. (без запаху) |
Свіжа сьомга корисна і підходить для багатьох рибних страв. І я її мариную і для нарізки на святковий стіл, і для салатів.
Це мій другий варіант маринування сьомги.
На засолку сьомги або форелі в домашніх умовах піде 10 хвилин і один день.
Покроковий рецепт
Рибу натерти крупною сіллю.
Покласти в пакет. Додати масло.
Закрити пакет і трохи розтерти рибу, щоб масло її обгорнула з усіх боків. Прибрати в холодильник на добу. Якщо вам треба прискорити процес засолювання риби, просто витримайте її кілька годин при кімнатній температурі, а потім відправляйте в холодильник.
При подачі слабосолону сьомгу нарізати тонкими скибочками, прикрасити зеленню і лимоном.
Приємного апетиту!