Соус – це відмінне доповнення до будь-якого гарніру. До того ж швидке в приготуванні.
Інгредієнти
фарш м’ясний – 300 гр | |
цибуля ріпчаста – 1 шт | |
томатна паста – 5 столових ложок | |
сіль – за смаком | |
перець чорний мелений – за смаком | |
петрушка – 2 гілочки |
Соус болоньєзе – один з найпопулярніших і улюблених італійських соусів. Він дуже ситний за рахунок м’ясного фаршу, а так само може подаватися в якості повноцінного другого блюда.
В якості гарніру до цього соусу стандартно використовується улюблена італійцями паста. Для приготування соусу нам потрібно не так багато продуктів: м’ясний фарш, томатна паста, цибуля, перець чорний мелений, сіль. Готуємо соус на звичайній сковороді. Це звичайно не оригінальний рецепт цієї страви, але виходить дуже смачно.
Покроковий рецепт
М’ясний фарш, я використовую свино-курячий, обсмажуємо на рослинному маслі. Фарш готується дуже швидко, приблизно протягом 5 хвилин.
Головку ріпчастої цибулі очищаємо від лушпиння. Для соусу цибулю потрібно натерти на дрібній тертці. Я це роблю прямо в сковороду, щоб сік цибулі не розтікався по обробній дошці, а відразу потрапляв в блюдо. Додаємо сіль і чорний мелений перець. Все добре перемішуємо, тушкуємо ще хвилин 5.
Потім додаємо томатну пасту і трохи води, щоб м’ясо повністю зникла в рідині. Тушкуємо 10 хвилин. Соус повинен вийти густим.
В якості гарніру до соусу болоньєзе можна використовувати не тільки стандартні спагетті. Такий соус чудово поєднується з будь-яким іншим гарніром: картопля, гречка, рис. Викладаємо пасту зверху гарніру. Зверху посипаємо свіжою рубаною петрушкою. Соус болоньєзе готовий. Приємного апетиту!